M. Jankovcová: Čtyři z jednoho města

14.05.2012 22:12

Ve středu 9. 5. 2012 se v DDM konala soutěž pod názvem Čtyři z jednoho města. Byly to vědomostní a zároveň sportovní závody. Čtyři z jednoho města proto, že se klání zúčastnily čtyři školy jen z Rakovníka: 1. ZŠ Rakovník, 2. ZŠ Rakovník, 3. ZŠ Rakovník a Gymnázium Zikmunda Wintra. Za své týmy soutěžili také učitelé. Za náš tým bojoval Bc. Robert Chytrý.

Ve vědomostní části byly otázky ze zdravovědy, historie, biologie, ze života, ale také třeba oblíbená kategorie večerníčky - takže ze všeho, co bychom v našem věku měli vědět. Každá otázka byla za určitý počet bodů. Družstvo si mohlo vybrat, jestli chce otázku za 1 až 5 bodů. Samozřejmě, čím více bodů, tím těžší otázka.

Zajímavá disciplína čekala na učitele; museli hrát čichanou, což znamená, že se jim zavázaly oči a po čichu se snažili poznat, co to vlastně čichají. Třeba skořici a další pěkné vůně, ale i něco tvrdšího: syrečky nebo rum.

Účastníci si mohli oddychnou, když vystupovali Lentilky, nebo Lincejs Crew se street dancem. Oba soubory jsou z Domu dětí a mládeže v Rakovníku.

Celá soutěž byla hodně napínavá. Přestože to ze začátku tak nevypadalo, na prvním místě nakonec skončila 3. ZŠ Rakovník. Druhé místo jsme obsadili my, tedy 1.ZŠ, na třetím místě se umístila 2. ZŠ, a na poslední čtvrté místo se zařadilo GZW. I když samozřejmě všichni chtěli vyhrát a náš tým se plně soustředil a snažil se, 2. místo je také výborné. (M. Jankovcová, 8. B, 13 let)