K. Vokurková: Den Země

20.05.2013 15:32

 

Rakovnická čistírna odpadních vod

 

29.4.2013 se konal den Země. Byli jsme rozděleni do různých skupin k různým učitelům, které jsme si vybrali.

Já jsme byla spolu s Míšou Jankovcovou a Nikolou Kleknerovou ve skupince, kterou měla paní učitelka Divišová. Šli jsme na Olešnou, kterou znala, protože tam vyrůstala a má tam sestru a rodiče. Cesta po cyklostezce byla opravdu dlouhá. Bylo dobré počasí, až když jsme šli zpátky, tak trošku poprchávalo. Povídali jsme si o přírodě, kam zrovna jdeme.. Když jsme přišli do Olešné, tak jsme si prohlédli kostel a přečetli si krátké povídání o vesnici. Potom nám paní učitelka vyprávěla, jak to na vesnici chodilo, když byla malá.

Nevynechali jsme jak dost zchátralý zámek, tak "prasečák". Paní učitelka nám prozradila, že v blízkosti "prasečáku" byla ordinace lékaře, aby lidé nemuseli za lékařskou péčí dojíždět do města. A u lékaře to vzhledem k lokalitě skutečně nevonělo :)

Šli jsme kolem ohrádky, kde byly srnky (teda jestli se nepletu). Trochu se nás bály! Pak paní učitelka potkala svojí sestru s kočárkem, která se vydala n cestu s námi. A nakonec jsme došli na takzvanou červenou louku. Moc červená tedy nebyla. Před ní byl takový větší rybník, příroda ... prostě tam bylo krásně.

        APři návratu jsme se v půli cesty zastavili u altánku a zamýšleli se, kdo naší planetu ohrožuje. Výsledek byl jasný - my lidi. A také ještě, co by jsme navrhli, aby se jeden celý den nedělalo, abychom od nás dali na chvíli pokoj Zemi a neškodili jí aspoň jeden den. Řada přišla i na hry. V první bylo úkolem vyskočit na strom a co nejdéle se udržet. 

        Moc se mi to líbilo, ačkoliv mě ukrutně bolely nohy.